Vacature: Sociaal-cultureel werker wijkcontract Conscience

Het duurzaam wijkcontract is een stadsvernieuwingsprogramma dat zich richt op kwetsbare wijken binnen de Brusselse gemeenten. Het wijkcontract is een actieplan dat beperkt is in tijd en ruimte, waarbinnen er projecten worden uitgevoerd om huisvesting, openbare ruimte, mobiliteit, milieu en sociale cohesie te verbeteren. Het ultieme doel is om de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en tegemoet te komen aan de behoeften van de buurt. Burgerparticipatie en een milieubewuste aanpak staan centraal in alle acties.  

Binnen dit wijkcontract werd een oproep gedaan naar nieuwe sociaal-culturele projecten. GC Everna heeft samen met de partners van het Nederlandstalig Lokaal Cultuurbeleid (LCB) in Evere de kans gegrepen om een nieuw project uit te werken; ‘Met de fietskar doorheen Conscience’.  

Peddel jij binnenkort door de Conscience-wijk met onze bakfiets? In het kader van het Wijkcontract Conscience zoeken we een sociaal-cultureel werker (80%) die zich twee jaar lang wil inzetten voor de wijk. Van gezellige koffiemomentjes tot grotere culturele evenementen: jij speelt in op de noden van de wijk en zorgt voor een gevarieerd aanbod voor de buurt.

De volledige vacature vind je hieronder. Solliciteren kan tot 30 juni door een mailtje te sturen met CV + motivatiebrief naar marie.sooghen@vgc.be