Scholenwerking

Gemeenschapscentrum maakt deel uit van het samenwerkingsverband Schoolpodiumnoord.
Schoolpodiumnoord wil leerlingen ontroeren, verwonderen, doen lachen en/of even doen stilstaan, kortom hen iets nieuws laten ontdekken. 
Schoolpodiumnoord is een initiatief van de gemeenschapscentra De Kriekelaar, De Linde, Everna en Ten Noey.

Deze gemeenschapscentra bieden aan de scholen van Schaarbeek, Haren, Evere en Sint-Joost-ten-Node een divers cultureel- en educatief programma aan tijdens de schooluren. Het aanbod bestaat uit een ruime keuze theater- en filmvoorstellingen, muziek, kunsteducatie, mondiale vorming, milieueducatie en stadswandelingen.

Podium

Op de website van Schoolpodiumnoord vind u het volledige programma en kan u bovendien online reserveren voor de voorstellingen, workshops en andere educatieve activiteiten.

Educatie

De preventiedienst organiseert in het gemeenschapscentrum Everna huiswerkklassen voor leerlingen van het lager onderwijs.

Spelend kunnen kinderen Nederlands leren elke dinsdag tijdens Taalkabaal. Op woensdagen zijn er tal van activiteiten voor kinderen van het lager onderwijs. Op een leuke en ontspannen manier leren ze het Nederlands gebruiken. Ook op zaterdagen zijn er mogelijkheden om in het Nederlands actief te zijn.

Educatie