Scholenwerking

Gemeenschapscentrum Everna maakt deel uit van het samenwerkingsverband Schoolpodiumnoord. Schoolpodiumnoord wilt leerlingen ontroeren, verwonderen, doen lachen en/of even doen stilstaan. Kortom, hen iets nieuws laten ontdekken. Dit is een initiatief van de gemeenschapscentra De Kriekelaar, De Linde, Everna en Ten Noey.
Deze gemeenschapscentra bieden aan de scholen van Schaarbeek, Haren, Evere en Sint-Joost-ten-Node een divers cultureel- en educatief programma aan tijdens de schooluren. Het aanbod bestaat uit een ruime keuze theater- en filmvoorstellingen, muziek, kunsteducatie, mondiale vorming, milieueducatie en stadswandelingen.

Podium

Op de website van Schoolpodiumnoord vind je het volledige programma en kan je bovendien online reserveren voor de voorstellingen, workshops en andere educatieve activiteiten.

Educatie

De preventiedienst organiseert in gemeenschapscentrum Everna huiswerkklassen voor leerlingen van het lager onderwijs.
Spelend kunnen kinderen Nederlands leren. Op woensdagen zijn er tal van activiteiten voor kinderen van het lager onderwijs en ook tijdens de speelweken van de vakantie is Nederlands de prioritaire taal.