Projectwww

Jongeren duiken in de wereld van dans en theater

GC Everna, GC Ten Noey, GC De Kriekelaar en GC De Linde bundelen de krachten met Zinnema, CC De Factorij uit Zaventem en CC Bolwerk uit Vilvoorde om een groot jongerenproject op te zetten.

Wat is projectwww?

Projectwww (Wie, Wat, Waarom) geeft jongeren van het vierde, vijfde en zesde middelbaar met diverse culturele achtergronden de kans om op scène hun eigen mening te uiten over thema’s die hen dagelijks bezighouden: identiteit, de digitale wereld, social media enzoverder. Hun standpunten gaan ze met elkaar uitwisselen in een dans-/theaterproductie die allerlei artistieke vormen combineert.

Op die manier leren jongeren nadenken over migratie-achtergrond, hun identiteit of die van hun vrienden. Binnen de veilige ruimte van de podiumkunst. De jongeren werken zelf, onder professionele begeleiding, een voorstelling uit van A tot Z. Het eindresultaat mogen ze opvoeren in verschillende cultuurhuizen.

Projectwww is er in 4 regio’s. Wij zijn er voor de jongeren van de Noordelijke kant en rand van Brussel

Oproep: jongeren, doe je mee?

Hé, zit jij in het 4e, 5e of 6e middelbaar? Dan kan jij meedoen aan een unieke podiumervaring. Wil je graag je creatieve ei kwijt op een podium of achter de schermen van een voorstelling? Dan is er een grote kans dat je jezelf wel een rol ziet spelen in ‘projectwww’.

Samen creëer je een podiumvoorstelling van A tot Z. Dat gebeurt onder de warme begeleiding van een duo van coaches, geselecteerd door regisseur Yves Ruth en choreografe Sarah Hadadia. Not your typical school coaches, maar creatieve zielen die helpen in de ontwikkeling van jouw talent op de planken of achter de coulissen. Of dat nu theater, dans, woord, multimedia of een combinatie daarvan is.

Je kunt deelnemen aan projectwww als schoolactiviteit in maar liefst vier regio’s in Brussel en de rand, met vier verschillende artistieke producties als resultaat. En als kers op de taart wordt de voorstelling ook opgevoerd als publieksoptreden in verschillende cultuurhuizen.