Vocale improvisatie workshop voor vrouwen

Publicatiedatum: 
Woensdag, 11 juni 2014 - 04:39

Deze workshop wil empowerment via vocale improvisatie, een harmonieus en ritmisch evenwicht creëren bij vrouwen zowel op innerlijk vlak en in relatie met anderen.

workshop improvisatie

Een initiatief van Sarah Avci met steun van het Fonds Alain De Pauw beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Empowerment via vocale improvisatie, een harmonieus en ritmisch evenwicht creëren bij vrouwen zowel op innerlijk vlak en in relatie met anderen.

“There has never been a more important time for improvisation! In this vulnerable, fast moving world we need to know how to be flexible, to listen, to respond in the moment and act as a community. The music can show us how.” Rhiannon

Deze workshop wordt geleid  door professioneel musicus/docent Henk de Laat van mei tot december 2014. Sinds 30 jaar is hij professioneel actief in binnen- en buitenland. Zijn persoonlijke muzikale zoektocht als contrabassist bracht hem naar een natuurlijke vorm van zingen in combinatie met improvisatie. Binnen de jazz waar improvisatie en interactie centraal staat, heeft deze vocale zoektocht zijn muzikale opvatting en creativiteit enorm verrijkt.

Door de zangimprovisatie is zijn contrabassspel meegegroeid en heeft zich ontwikkeld in een unieke speelstijl en ook vice versa. De combinatie contrabassist/zanger is op zich een vrij uniek gegeven omdat het geen evidentie is. 

Doorheen de jaren voelde hij de drang om zich nog meer te richten op de ontwikkeling van zijn stem en improvisatie. Zijn vele reizen brachten hem in contact met diverse stijlen en culturen zoals Brazilië, India, Sufi muziek, tango enz. In 2010 kreeg hij de kans om geselecteerd te worden voor een internationale masterclass vocale improvisatie door Rhiannon een van de grootste namen op het vlak van zangimprovisatie op wereldniveau. Sindsdien geeft hij improvisatie workshops in België, Duitsland, Nederland en Italië. Begin 2014 volgde hij bij Rhiannon een advanced masterclass in Hawaii.

zie ook: www.henkdelaat.be
 
 meer info over het project: Sarah Avci: 0473961085 of mail sarahavci@hotmail.com

Fotogalerij: 
improvisatie als empowerment
Henk De Laat, lesgever en muzikant