Verveling? Tips van Everna

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 14 april 2020 - 12:22

Niet uit je kot mogen kan op de duur vervelen. Geraakt je inspiratie op en weet je echt niet meer wat doen? Dan hebben wij enkele tips.

Rosa & Nassar bingo_Everna

Ontspan met yoga

Heb jij ook soms nood aan een beetje rust? Onze docent Niki stak enkele yogasessies in elkaar die je thuis eenvoudig kan meevolgen. Je hebt alleen een stoel nodig en klaar! Je kan de filmpjes bekijken op onze Facebookpagina:

 

Wist je dat ... je ook Paspartoepunten kan sparen met deze yogasessies? Stuur een foto van je torsohouding, samen met je pasnummer naar everna@vgc.be en wij geven je een extra punt op je kaart. Zo kan jij blijven sparen, zelfs wanneer je niet in Everna aanwezig bent. 

 

 

Speel bingo met Rosa en Nassar

Wat gebeurt er wanneer 2 enthousiaste moni's zich beginnen vervelen? Dan bedenken ze voor ons de leukste spelletjes! Rosa en Nassar staken zelf een 'Coronabingo' in elkaar. Die kan je zowel binnen als buiten spelen. 

 

Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina en download het bijhorende document hier onderaan de pagina. 

 

 

Doe de 30 days song challenge

Ken jij deze leuke challenge al? Docente Marijke stak speciaal voor Everna een eigen versie in elkaar. Daag jezelf uit om elke dag samen een liedje te zingen (al dan niet uit je raam). Daar word je toch gewoon vrolijk van? 

 

Download de challenge hier onderaan de pagina

 

 

Luister naar de voorleesverhalen van Sigrid en Lia

Elke woensdag lezen Sigrid en Lia tijdens Verhalenbos de vrolijkste verhaaltjes voor. Wat missen we dat! Daarom filmden ze voor Everna twee voorleessessies waar jij samen met je kindje van kan genieten. Een verhaaltje voor het slapengaan, als tussendoortje of om mee op te staan? Aan jou de keuze. 

 

 

 

Zweten met Kinza

Zin in iets actiever? Zumbadocente Kinza stak enkele korte sessies in elkaar om even goed uit de bol te gaan. Zet de tafel aan de kant, draai de volumeknop wat hoger en on y va!

 

 

 

Volg de gezondheidstips van onze Everlady

Onze Everladies zijn graag bezig met een gezonde en evenwichtige levensstijl. Een van hen heeft een facebookpagina en whatsappgroep vol tips om je tijdens deze crisis goed in je vel te blijven voelen.

 

TIP 1: Vitamine C, je beste vriend

Bekijk deze post op facebook // En français ?

Waarom hebben we het nodig?
► Vitamine C is goed tegen de vermoeidheid, voor de bloedsomloop en ons algemene mentaal en fysiek welzijn. 

Waar zit het in?
► In verschillende fruit en groenten, zoals citrusvruchten, rozenbottel, ananas, asperges, kolen, broccoli, aardbei tuinkers, kiwi, tomaat, rapen… 

Fact check

  • Supplementen van vitamine C neem je best in de ochtend of tijdens de dag. Neem ze niet meer na 16u, want dat belemmert de slaap. 
  • Het verliest zijn werking als je het opwarmt. Een citroen in je warme thee, heeft dus niet per se effect. 
  • Gemiddeld gezien heb je per dag 60gr Vitamine C nodig. Het wordt niet opgeslagen in je lichaam, dus moet je er elke dag voor zorgen dat je voldoende binnenkrijgt. Anders word je kwetsbaarder voor virussen en ziektes. 

 

 

Amuseer je uren met Plan Anne

Ken je Plan Anne al? Onze jeugdwerker Anne zit vol met plannen om je tijdens deze bijzondere periode geen seconde te vervelen. Van knutselsessies met wegwerpmateriaal tot Olympische Huisspelen en relaxerende oefeningen. Bekijk en download ze allemaal hier op onze website

 

 

Fotogalerij: 
Verhalenbos met Sigrid en Lia
Gezondheidstip Everladies: vitamine C
Preview Plan Anne
Zumba met Kinza
Yoga met Niki
Bijhorende documenten: