Road to Messi, het boek

Publicatiedatum: 
Donderdag, 15 oktober 2020 - 02:00

In een periode van 2,5 jaar trok Bart Uyttersprot - adviseur aan de Victor Hortaschool in Evere - met een houten bal door Europa. Een tocht die je ook via ons magazine kon volgen. Het doel van Bart: aantonen aan jongeren dat niets onmogelijk is in het leven. Als voorbeeld wou hij een ontmoeting regelen met de beste voetballer van de wereld, Lionel Messi. Ook al leek Messi onbereikbaar.

Road to Messi boek

 

In zijn Road to Messi ontmoette hij maar liefst 32 absolute voetballegendes, waaronder Diego Maradona en Ronaldinho. Samen goed voor een compleet palmares. Van EK en WK tot Copa América en Africa Cup. Champions League, Gouden Bal, Gouden Schoen en noem maar op. Na een tocht van bijna 20.000 kilometer lukte het Bart Uyttersprot uiteindelijk om Lionel Messi te ontmoeten en zijn handtekening te scoren. 

Hoe de verschillende ontmoetingen tot stand kwamen, welke grootheid de houten bal wou maar niet mócht tekenen, het onderonsje in de living van een Italiaanse voetballegende, de fotoshoot met jeugdidool Jan Ceulemans, de confrontaties met bodyguards, de ontgoochelingen, de undercoveroperatie in Camp Nou, de missing link met de PSV Eindhoven-foundation, de talloze hoogtepunten en de uiteindelijke ontmoeting met Messi … die kan je vanaf nu lezen in het boek ROAD TO MESSI.

Het boek, doorspekt met heel wat leuke anekdotes, toont ook aan dat je door gebruik te maken van eigen talenten en creativiteit, heel wat dromen kan realiseren. Uiteraard kan je niet alle dromen realiseren, maar het is niet enkel het einddoel dat belangrijk is. Ook de weg die je ervoor aflegt en wat voor moois je onderweg tegenkomt. Dat is ook het geval in het dagelijks leven.

Met de houten bal had Bart de eer om heel wat voetballegendes in levende lijve te ontmoeten. Uit zijn ontmoetingen heeft hij volgend Dream Team samengesteld:

In doel: Jean-Marie Pfaff
Verdediging: Ronald Koeman - Carles Puyol - Paolo Maldini
Voor de verdediging: Frank de Boer
Middenveld: Luis Figo - Jan Ceulemans - Diego Maradona - Ronaldinho
Aanval: Lionel Messi - Marco van Basten

Trainer: Louis Van Gaal
Scheidsrechter: Pierluigi Collina

Het boek ROAD TO MESSI is onderverdeeld in 11 levenslessen die betrekking hebben op Bart Uyttersprot zijn weg naar Lionel Messi. Gaande van ‘neem initiatief’ tot ‘wees dankbaar’.

 

Interesse?

Het boek wordt uitgegeven door de vzw Bijeva, een organiatie die zich in België inzet voor kansarme kinderen, en kan je online bestellen via www.bijeva.be

Het boek kost € 19
Door het boek te kopen steun je vzw Bijeva.