Dit is Davien, onze nieuwe coverartiest

Publicatiedatum: 
Donderdag, 3 september 2020 - 12:47

Pssst … Heb je de voorkant van ons nieuwe boekje al gezien? Twee jaar lang zorgde Herlinde Demaerel voor de schoonste tekeningen op onze cover. Nu is het tijd om iemand anders te laten schitteren. En dat doet ze zeker. Na heel wat inzendingen kozen wij Davien Dierickx als onze nieuwe coverillustrator. We stellen haar graag aan je voor.

Davien Dierickx

“Hallo! Mijn naam is Davien, ik ben 22 jaar en woon in Dilbeek. Vorig jaar studeerde ik af aan LUCA School Of Arts en ik ben sindsdien gestart als freelance illustrator en vormgeefster. Naast tekenen heb ik interesse in andere kunstvormen zoals fotografie en animatiefilm, maar eerder als ‘aanschouwer’ dan als maker. Ik volg nog avondles grafiekkunst, hou van lezen en ik ga graag naar het theater. Al zou ik dat laatste veel vaker willen doen.”

 

Liever tekenen dan wiskunde

Al van kindsbeen af was Davien een enorme observeerster. “Sommigen noemen mij ook wel een beetje ‘sneaky’, in die zin dat ik stil en afwezig lijk, maar in het geniep alles waarneem en op papier zet. Soms kom ik niet goed uit mijn woorden. Daarom is illustreren een verademing. Toen ik ontdekte dat tekenen meer kon zijn dan een hobby ging er een nieuwe wereld voor me open. Dat ik tekeningen  mocht maken als huiswerk in plaats van wiskunde oefeningen? Dat kon ik bijna niet geloven. Zo heb ik beeldende kunsten gestudeerd, zowel in het secundair als in het hoger onderwijs. Ik ben mijn ouders heel dankbaar dat ze geen probleem zagen in een kunstopleiding. Creatief bezig zijn zit ook in de familie.”

 

Jeugdige figuurtjes en gekke ledematen

“Het liefst maak ik speelse beelden met wat humor in verwerkt. De positieve reacties van anderen doen me veel deugd. Kinderen en jongeren heb ik altijd al een fijn doelpubliek gevonden, maar de laatste tijd merk ik dat volwassenen ook niet vies zijn voor wat jeugdigheid.” De menselijke anatomie vindt Davien nog steeds een uitdaging. “Het is zoiets moois, maar ook zoiets complex. Het liefst teken ik cartooneske figuurtjes waarvan de ledematen uit proportie zijn. Maar ik ondervond dat kennis van het menselijk lichaam hiervoor ook nodig is. Iets waar ik nog elke dag op oefen.”

 

Een verhaal in één beeld

“Ik vond de illustraties van de vorige edities erg knap en passen bij wat mij interesseert aan illustreren. De uitdaging om een verhaal te vertellen in één beeld vind ik zeer boeiend. Ik krijg veel motivatie door naar andere illustratoren te kijken. Dat ik de fakkel mag overnemen vind ik een eer! Ik ben leergierig en wil elke dag nieuwe technieken en projecten aftoetsen. Deze opdracht is dus zeker welkom!

Op onze covers wilt Davien vooral een positieve boodschap brengen. “Ik probeer het nieuws wat te vermijden omdat de negativiteit me teveel wordt. En ik denk dat ik niet enkel voor mezelf spreek. Daarom wil ik beelden maken die mensen opbeuren. Mijn ultieme doel is dat ze hun zorgen even vergeten. Ik zie het helemaal zitten!”

 

Meer Davien via: www.daviendierickx.com | www.instagram.com/daviendierickx/