Verenigingen

Creatief

Atelier 50.2H

Iedereen die enthousiast beeldend wil bezig zijn en beter wil leren tekenen of schilderen is welkom.  Er zijn geen niveaus en iedereen werkt en leert bij op zijn eigen ritme. Het enige wat wij willen bereiken, is dat de mensen door beeldend bezig te zijn hun creativiteit en waarneming met alle zintuigen verruimen. We gaan ook minstens twee keer met een gids op bezoek bij een tentoonstelling. Er is een minimum aan materiaal in het atelier aanwezig voor de beginners die nog niet goed weten met welk materiaal ze het liefst zullen werken.

 

✔️ Wanneer? Elke zaterdag 10:00 – 12:30

✔️ Lidgeld: € 1,50 per les

 

Wil je meer weten over Atelier 50.2H? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 18.

 

Tel.: 0476 62 52 22 - Els Lemaire - elslemaire@hotmail.com - De Manoir, Tweehuizenstraat 50, 1140 Evere
Everna Scrabbleclub

Al sinds 1990 Hort Ruyloft kwam ons op een dag vertellen dat er ook een andere manier van scrabble bestaat dan degene die we al zo lang speelden en zo deed ‘Duplicate Scrabble’ zijn intrede in Evere. Later hoorde ook Hub Moonen van onze club en vervoegde hij zich als spelleider. Vanaf dan waren we met niet minder dan twintig en daar komen ook af en toe gastspelers op af. Naast scrabbelen weten we met de club ook wel een goed feestje te organiseren, zoals de jaarlijkse kampioenviering, het kerstfeest of het tornooi bij Pasen.

 

✔️ Wanneer? Elke dinsdag vanaf 13:00

✔️ Lidgeld: € 10 per jaar, inclusief verzekering

 

Wil je meer weten over Scouts Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 23.

 

Tel.: 0479 66 48 54 - Mirèse De Grauwe - miresedg@hotmail.com - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Femma4Evere

Momenteel organiseert Femma4Evere vooral naaiateliers in Everna. Iedereen kan bij hen terecht. Beginners, gevorderden, mannen, vrouwen, Nederlandstaligen, anderstaligen, jongeren, senioren … Aan je eigen tempo en volgens je niveau werk je aan je eigen creaties. Af en toe houdt de vereniging naaiateliers rond een project, maar staat het je niet aan? Dan werk je gewoon aan je eigen ding verder. Soms is er een ervaren lesgeefster aanwezig, andere keren helpt iedereen elkaar. Als kers op de taart gaat Femma4Evere af en toe naar workshops. Een jonge vereniging met veel dromen voor de toekomst. 

 

✔️ Wanneer? Dinsdag om de 2 weken

 

Wil je meer weten over Femma4Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 24.

 

Info: https://www.femma.be/nl/groep/evere-4-ever - Katia Dussart - femma4ever@gmail.com - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Fotoclub A.P. Close-Up

AP Close-Up wil fotografie promoten. Samen bespreken, analyseren en verbeteren we onze foto’s. Af en toe gaan we als activiteit ook de studio in en zijn er verschillende sessies om je toestel beter te leren gebruiken. We werken ook af en toe met PhotoShop. Dat schrikt soms heel wat mensen af, maar die zorgen zijn voor niets nodig. Het programma helpt je om je foto’s naar een hoger niveau te tillen. Als je denkt dat een duur toestel sowieso goede beelden maakt, heb je het mis. Het is de fotograaf die beslist wanneer hij op de knop drukt. Samen met de groep beslissen we waar we nog aandacht aan kunnen besteden in de lessen. Zijn je foto’s te onscherp? Dan zoeken we samen uit waarom.

 

✔️ Wanneer? Tweede en vierde vrijdag van de maand van 20:00 tot 22:30

✔️ Lidgeld€ 20 euro voor een jaar, verzekering inbegrepen (3 maanden gratis proberen)

 

Wil je meer weten over Fotoclub A.P. Close-Up? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 27.

 

Info: http://www.apcloseup.asso.st - Tel.: 0494 16 61 35 - Roger Certyn - roger.certain@skynet.be - De Manoir, Tweehuizenstraat 50, 1150 Evere
Toneelvrienden Evere

Zoals de naam het zegt, zijn wij een vereniging voor amateurtoneel. Wij zijn een bende vrienden die samenkomen om theaterstukken op te zetten en onze teksten in te studeren. Daarbij maken we altijd een hoop plezier. Ons voorbereide stuk delen we uiteindelijk altijd met het publiek.  Bijna alle spelers en medewerkers hebben een band met Evere, ook al wonen ze intussen in de rand.

 

✔️ Wanneer? Geen vaste data, we komen samen in functie van repetities

✔️ Lidgeld: geen

✔️ Facebook: @DeToneelvriendenEvere

 

Wil je meer weten over Toneelvrienden Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 34.

 

Info: http://www.detoneelvriendenevere.be - Tel.: 0477 20 35 47 - Eddy Van Geel - edward.van.geel@skynet.be - Aula Toots, Stuckensstraat 125, 1140 Evere

Cultuur

Buurtraden (centrum en laag Evere)

Wij zijn een tussenpersoon voor de inwoners van een wijk, het gemeentebestuur en de gemeentelijke administratie. We stellen ook zelf projecten voor en doen mee aan talrijke evenementen, zoals Evere Feest of ontvangstmomenten voor nieuwe bewoners. We zorgen voor een plek voor informatie, uitwisseling, debat en reflectie over het leven in de wijk, in een sfeer van wederzijds respect.

 

✔️ Wanneer? Voor laag-Evere op dinsdag

✔️ Lidgeld: geen

 

Wil je meer weten over de buurtraden? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 19.

 

Christian Michiels, Bernard Dehaye of Paul Taelemans - christianmichiels@gmail.com
Curieus Evere

Curieus kan je omschrijven als een ‘progressieve culturele inspiratiefabriek’. Voor de Everse inwoners organiseren we de Babbeltoafels en geleide bezoeken aan tentoonstellingen. Babbeltoafels? Dat zijn gezellige onderonsjes waar we de Brusselse taal niet alleen spreken, maar ook zingen. Daarnaast doen we verschillende acties zoals oude gsm’s ophalen voor recyclage of geven we informatie over bepaalde onderwerpen, zoals kinderbijslag. We staan altijd open voor samenwerking met Everna en met andere verenigingen.

 

✔️ Facebook: @Curieusvzw

✔️ Wanneer? Variabel per activiteit | Babbeltoafels elke 3e vrijdag van de maand in GC Everna

 

Wil je meer weten over Curieus Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 20.

 

Info: http://www.curieus.be/nationaal/home - Tel.: 0496 15 62 90 - Katrien Debeuckelaere - kd.curieusevere@gmail.com
Davidsfonds Evere-Haren

De werkslogan van het Davidsfonds is “De mensen naar cultuur brengen en cultuur naar de mensen”. Dat gebeurt met een open geest, christelijk geïnspireerd, politiek ongebonden en vrij van welke machtszuil of drukkingsgroep ook. Onze afdeling organiseert lezingen, museabezoeken, een wandeling en concertbezoeken. We creëren zelf ook jaarlijks een poppenkast voor de kinderen met alles erop en eraan en tweejaarlijks ook een poppenkaststuk voor volwassenen in ons Evers dialect.

 

✔️ Lidgeld: jaarlijkse keuze van 2 boeken of cd's uit het uitgavenplan of een bijdrage van € 40. Het hele gezin wordt lid.

 

Wil je meer weten over Davidsfonds Evere-Haren? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 21.

 

Info: http://www.evere-en-haren.davidsfonds.be - Tel.: 02 215 84 36 - Henri De Schouwer - evere-en-haren.davidsfonds@davidsfonds.net - Sint-Vincentiusplein 1, 1140 Evere
Davidsfonds Poppenkast Poevke

Poevke organiseert jaarlijks poppenkasten voor kinderen en volwassenen in het Everse dialect, vol grappen en grollen. 

 

Info: http://www.evere-en-haren.davidsfonds.be - Tel.: 0477 88 88 35 - Hans Vanbellingen - pluimpje@gmail.com
Delta Club

Culturele activiteiten.

 

Hélène Delangen - info@deltaclub.be
Everladies

De Everladies, is een damesgroep die ontstaan is in GC Everna. Onder het motto 'vrouwen voor vrouwen', zetten ze zich in voor verschillende sociale projecten. Daarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten in Everna rond zelfontwikkeling en een bewustere levensstijl. De bezigheden van de Everladies kan je telkens vinden in het tweemaandelijkse magazine van Everna of hier op de website

 

✔️ Facebook: @leseverladies

 

Tel.: 02 247 03 40 - Vanessa Vanfraeyenhoven - vanessa.vanfraeyenhoven@vgc.be - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Femma Quartier Evere

Femma wilt met haar vrouwenwerking empowerment, zelfredzaamheid, burgerzin en bottom-up werken promoten. Om activiteiten te plannen, vetrekken wij steeds vanuit de noden en behoeften van de vrouwen zelf. We plannen en bespreken alles op voorhand met de vrouwengroepen. Zo hebben we bijvoorbeeld elke week een yogacursus in samenwerking met Everna en komen we elke twee weken samen voor de workshop ‘natuurlijk gezond’ rond duurzame en ethische consumptie. Elke maand organiseren we ook een atelier over empowerment ‘in mijn kracht staan’. Naast de lokale activiteiten, nemen de vrouwen ook deel aan bovenlokale activiteiten zoals de Vrouwenlente.

 

✔️ Lidgeld: geen

✔️ Facebook: @FemmaBrussel

 

Wil je meer weten over Femma Quartier? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 25.

 

Info: http://www.femma.be/ - Meriem Saissi - meriem.saissi@femma.be - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Femma Sint-Vincentius

Femma Sint-Vincentius organiseert verschillende activiteiten, gaande van bloemschikken tot workshops rond persoonlijke ontwikkeling en uitstappen. 

 

✔️ Wanneer? Samenkomst elke derde dinsdag van de maand om 19:30 | Hobbyclub elke laatste dinsdag van de maand van 14:00 – 16:30

✔️ Lidgeld: geen

 

Info: http://www.femma.be/nl/groep/evere-sint-vincent - Tel.: 02 215 43 15 - Lieve Broothaers - julien.vangroen@skynet.be - Pastorie Sint-Vincentiusplein 1, 1140 Evere
Openbare Bibliotheek Herman Teirlinck

Boeken, strips, tijdschriften, kranten, DVD's, internet, Gopress (elektronische databank van kranten en tijdschriften), taalcursussen, groteletterboeken, e-boeken, luisterboeken, Daisy-boeken. Plus een speciale collectie "Geneahoek" met boeken over de geschiedenis van Evere en zijn Everaars, plus referentiewerken voor het opstellen van je familiegeschiedenis en/of een lokale geschiedenis. De bib organiseert ook voorleesuurtjes op zaterdag en creatieve ateliers. 

 

Info: http://www.evere.bibliotheek.be/ - Tel.: 02 247 63 89 - Christiane Smet - bibliotheek@evere.brussels - Servaas Hoedemaekerssquare 10, 1140 Evere
vtbKultuur Brussel-Oost

Toen Roger De Cleen mij, Elyane, in 1999 vroeg om een ‘culturele organisatie’ mee op te richten, ben ik ervoor gegaan. Samen met andere zijn we gestart met bezoeken aan tentoonstellingen, wandelingen, concerten, uitstapjes en noem maar op. Dat doen we nog altijd en dat aanbod breiden we ook steeds uit. Tegenwoordig gaan we vaak naar de Matineeconcerten in Bozar of gaan we bijvoorbeeld naar lezingen in GC De Markten op maandagavond.

 

✔️ Lidgeld: € 10 per gezin per jaar (het hele gezin wordt lid)

✔️ Facebook: @vtbKultuurBrusselOost

 

Wil je meer weten over vtbKultuur Brussel-Oost? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 36.

 

Info: http://www.vtbkultuur.be/brussel-oost - Tel.: 0486 83 42 58 - Elyane De Keyser - brusseloost@vtbkultuur.be
Willemsfonds Schaarbeek-Evere

Een vereniging voor algemene volksontwikkeling via culturele, vormende en ontspanningsactiviteiten.

Info: http://www.willemsfondsbrussel.be/ - Tel.: 02 241 85 61 - Bob Delafaille - johan.basiliades@willemsfondsbrussel.be - Eugène Demolderlaan 1, Bus 5, 1030 Schaarbeek

Jeugd

BS GO! De Wegwijzer

Een Nederlandstalige Everse basisschool.

 

Info: http://www.de-wegwijzer.be - Tel.: 02 247 63 62 - Lisa Janssens - Lisa@de-wegwijzer.be - Sint-Vincentiusstraat 39, 1140 Evere
BS Papageno

Een Nederlandstalige Everse basisschool.

 

Info: http://www.bspapageno.be - Tel.: 02 705 24 92 - Bénédicte Stenier - info@bspapageno.be - Twee Huizenstraat 43, 1140 Evere
GBS Everheide

Een Nederlandstalige Everse basisschool.

 

Info: http://www.everheide.be - Tel.: 02 247 63 62 - Ramael Anneke - everheide@evere.brussels - Windmolenstraat 39, 1140 Evere
Heilig hart van Maria Instituut

Een Nederlandstalige Everse secundaire school.

 

Info: https://www.hhvm.be/ - Tel.: 02 705 25 65 - Marc Thomas - directie@hhmi.be - Oud-strijderslaan 61b, 1140 Evere
Jeugdhuis 't Schab

’t Schab bestaat uit een groep dynamische jongeren die elke vrijdag het jeugdhuis open houden. Met verschillende soorten activiteiten zoals bar avonden, fuiven, workshops, goede doelen acties en nog veel meer. Het jeugdhuis staat voor multiculturaliteit en diversiteit bij de jongeren. Een plaats waar iedereen welkom is en waar je jezelf kan zijn. 

 

✔️ Facebook: @SchabernakJH

 

Wil je meer weten over 't Schab? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 32.

 

Info: https://www.facebook.com/SchabernakJH/ - jh.schabernak@gmail.com - Edward Dekosterstraat 134, 1140 Evere
Scouts en Gidsen Evere

Het begrip ‘scouts’ doet hoogstwaarschijnlijk wel een belletje rinkelen, maar wat doet zo’n scouts nu eigenlijk? Vrienden maken, met vallen en opstaan. We houden ons bezig met wat er roert in de wereld, dichtbij of veraf. En die wereld, die is voor ons van groot belang. Scouting leert ons samenleven, over de verschillende culturen heen. Scouts en gidsen is ook kamperen in de natuur. We leren scoutstechnieken zoals sjorren, EHBO en vuur maken en mengen dit met sfeer en tradities. Je moet het tikken van de regen op een tentzeil gehoord hebben om te weten wat het is. Wij vergaderen 3 zondagen per maand, gaan twee weekends op verplaatsing en hebben een groot kamp eind juli.

 

✔️ Wanneer? 

  • 1e en 2e zondag van de maand (14:00 - 17:30)
  • 3e zondag van de maand (10:00 - 17:30)

 

Wil je meer weten over Scouts Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 33.

 

 

Info: http://www.scoutsevere.be - Geëngageerde Butskop (Victor) en Goedlachse Beo (Mathilde) - groepsleiding@scoutsevere.be - Hendrik Consciencelaan 156, 1140 Evere

Muziek

Airplane

Een tijd geleden besloot een bende jonge gasten uit Brussel een poging te ondernemen om het muzieklandschap overhoop te gooien. Hun plan: een hoop instrumenten en vooral veel fun! Vandaag bestaat AIRPLANE uit 9 losgeslagen wacko's met het podium als natuurlijke habitat. Ze slagen er keer op keer in om van elk optreden één groot feest te maken. Om het even wie er in de zaal staat, jong, oud, stille genieter of losgeslagen feestbeest, iedereen gaat voor de bijl!

 

✔️ Facebook: @airplanebrussels

 

Benjamin Beerens - info@airplanebrussels.be
Ka-ndombé

Deze Uruguayaanse percussiegroep wil de rijke culturele bagage beoefenen en doorgeven. Dit ritme is ontstaan als uitdrukking van de zwarte gemeenschap, gevormd door de afstammelingen van de slaven tijdens de Spaanse overheersing.
Elke dinsdagavond van 18:30 tot 21:30.

 

✔️ Lidgeld€ 10 per jaar

 

Tel.: 0478 61 54 67 - Jos Baras - jozef.baras@brutele.be
Koninklijke Harmonie 'De Ster'

Muzikanten kunnen zich nog steeds aansluiten, zeker een euphonium speler en ook een pupiter voor de klarinet zijn zeer welkom.

 

✔️ Wanneer? Elke woensdag van 20:00 - 22:00

 

 

Tel.: 02 216 54 44 - Monique Cuyt - moniquecuyt@live.be - Muziekacademie (Aula Toots), Stuckensstraat 125, 1140 Evere
Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia

Ons doel? Uitstekende harmoniemuziek spelen voor het plezier en de verrijking van zowel de muzikanten als het publiek in en rond Evere. Tijdens het nieuwjaarsconcert van 2018 gaf Walter Nuyts zijn voorzitterschap door aan Robert Schepens. Met deze nieuwe start begonnen we muziek te brengen in orkestvorm. Voorlopig staan er geen themaconcerten op het programma. Onze muzikale aandacht gaat momenteel naar lokale activiteiten, zoals het nieuwjaarsconcert, T-Dansant, de 11-julivieren, de kerstmarkt en Sint-Ceciliafeesten.

 

✔️ Wanneer? Donderdag | 20:00 – 22:00

✔️ Lidgeld: € 10

 

Wil je meer weten over Sinte-Cecilia? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 28.

 

Marina Mahu en Robert Schepens - mahu677@hotmail.com - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Nashville Country Dancers

Wekelijks repeteren we onze dansbewegingen, vooral op countrymuziek. We bereiden ons daarbij voor om optredens uit te voeren voor verschillende doelen: Kom op tegen kanker, rusthuizen, feestelijkheden en andere.

 

✔️ Wanneer? Maandag 16:30 – 17:30 | Donderdag 18:30 – 20:30

✔️ Lidgeld: € 10 per jaar + € 10 voor de wekelijkse lessen

 

Wil je meer weten over Nashville Country Dancers? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 29.

 

Tel.: 0478 43 98 27 - Rosita Vanhoucke - oscar.janssens@skynet.be - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere
Vriendenkring van de Muziekacademie

De muziekacademie biedt lessen voor kinderen en voor volwassenen aan: muziek, dans en woord.

 

✔️ Wanneer? Elke dinsdag en donderdag van 15:45 tot 18:30, elke woensdag van 14:00 tot 18:30 

 

 

Info: http://www.muziekacademieschaarbeek.be/ - Tel.: 02 216 51 55 - Katia Dussart - kdussart@hotmail.com - Lambermontlaan 184-186, 1030 Schaarbeek

Senioren

OK(R)ACTIEF Evere

Het is bewezen dat bewegen ervoor zorgt dat je langer gezond blijft. Daarom kan je elke eerste donderdag van de maand voor een bekende of een minder bekende sport terecht in LDC Aksent. OK(R)ACTIEF leert je de kneepjes van het vak, en ons samen amuseren gaat natuurlijk boven competitie. Een babbeltje maken, een kaartje leggen of rummikub spelen kan altijd tijdens onze OKRABAR aansluitend aan de initiatie.

 

✔️ Wanneer? Elke eerste donderdag van de maand

✔️Lidgeld: € 25

 

Wil je meer weten over OK(R)ACTIEF Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 30.

 

Info: https://www.okra.be/trefpunt/okractief-evere - Jo Bossuyt - jo.bossuyt@okra.be - LDC Aksent (Marnestraat 89), 1140 Evere
OKRA Sint-Vincentius

Wekelijks op donderdag (behalve de eerste donderdag) nodigen we de Everse senioren uit voor een gezellige babbel, een spelletje of om een kaartje te leggen. We spreken af in het café van GC Everna. Samen met Everna werken we ook aan een cultureel en educatief aanbod voor de Everse senioren. Enkele keren per jaar is er ook een feestelijke maaltijd.

 

✔️ Wanneer? Elke donderdag vanaf 13:30

✔️ Lidgeld: € 25 (eerste keren gratis)

 

Wil je meer weten over Scouts Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 31.

 

Info: http://www.okra.be/trefpunt/evere-sint-vincentius - Tel.: 02 705 21 93 - Michel Goethals - goethals.michel@skynet.be - Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere

Sport

Dino Brussels

Wij zijn een Nederlandstalige basketbalclub in Brussel waar spelplezier, fairplay en persoonlijke zelfontwikkeling centraal staan. Meisjes en jongens kunnen bij ons terecht vanaf 7 jaar. We trainen tweemaal per week na de schooluren en onze ploegen nemen tijdens het weekend deel aan de provinciale basketcompetitie van Basket Vlaanderen binnen Vlaams Brabant. Onze clubwerking steunt op een nauwe samenwerking tussen onze enthousiaste coaches, onze leden en hun ouders. Kom gerust een kijkje nemen.

 

✔️ Wanneer? Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

✔️ Lidgeld: € 120 - 270 euro per jaar, naargelang leeftijd

✔️ Facebook: @DinoBrussels

 

Wil je meer weten over Dino Brussels? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 22.

 

Info: http://www.dino.brussels - Tel.: 0475 60 05 32 - Frederic Logghe - dinobrussels@gmail.com - E. Hiel, Freesiadreef 7, 1030 Schaarbeek
Jeannekes Boys & Girls

Vriendenwedstrijden voetbal op vrijdagavond om 21:00.

 

Tel.: 0494 473 188 - Marc Vanvossel - marc.vanvossel@skynet.be - Sportcomplex Oudstrijderslaan, 1140 Evere
SV Beertjes

Zaalvoetbal

 

 

Tel.: 0474 20 95 60 - Erik Hendrickx - erik.hendrickx@worldline.com - Twee Huizenstraat 34, 1140 Evere
Turnkring Hermelijn

Wij zijn een turnkring voor dames. Jong, oud, lening of niet, mager of rond … iedereen is welkom! Lesgeefster Martine geeft je steeds goede raad over je houding thuis en op het werk. Ze weet altijd welke oefeningen je kan doen wanneer je ergens pijn hebt.

 

✔️ Wanneer? Elke donderdag van 20:00 - 21:00

✔️ Lidgeld: € 65 per schooljaar, verzekering inbegrepen

 

Wil je meer weten over Turnkring Hermelijn? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 35.

 

 

Tel.: 0494 84 30 93 - Marie-Elise Lethist - marieelise_lethist@hotmail.com - Windmolenstraat 39, 1140 Evere
Yoga centrum Evere

In tegenstelling tot onze naam, geven wij een cursus pilates. Pilates is een bewegingsmethode waarbij oefeningen vertrekken vanuit het krachtcentrum van het lichaam. Bij elke oefening komen meerdere spiergroepen tegelijk aan bod waarbij je zowel kracht, lenigheid als balans traint. De essentie van pilates is concentratie, controle, ademhaling, precisie en flow. En Pilates, dat is er voor iedereen! We passen de lessen aan ieders niveau aan.

 

✔️ Wanneer? Woensdag | 20:15 – 21:15

✔️ Lidgeld: € 117, inclusief verzekering

 

Wil je meer weten over Yoga centrum Evere? Blader in de speciale editie van ons magazine naar pagina 37.

 

Tel.: 0475 23 20 79 - Godelieve Roegies - vanbellingen-roegies@hotmail.com - School Everheide (Windmolenstraat), 1140 Evere