Café Sanseverna

Ons vernieuwde café met een vintage toets is niet alleen een plek voor, maar ook van te buurt

Pure vintage gezelligheid

Wie al in Everna geweest is, kent vast en zeker ons café. De jaren ’70-look was aan vervanging toe en dus gingen we er met de grote sloophamer door. De missie: een frisser, lichter, ruimer en vooral gezelligere plek! Een plaats waar jij onderweg graag stop voor een koffie, frisse pint en een babbeltje.

We kozen voor nieuwe- en tweedehandsmeubels met een vintage toets en verfden de ruimte helemaal wit om hem lichter te maken. Wat vooral opvalt? De bombastische toog die volledig verdwenen is. Hoezo, is er dan helemaal geen bar meer? Jawel hoor. Onze bar is verschoven naar een hoekje, samen met een mobiel onderdeel dat we van binnen naar buiten kunnen duwen. Handig!

Bij deze nog een heel groot applaus voor onze klusjesman Didier en conciërge Henri. Deze mannen hebben uren werk gestoken in alle houten OSB-structuren. Een heel keukentje, kapstokken, pilaren, plantenbakken. Zonder deze supermannen zou het er nooit zo fantastisch uitzien.

Sanseverna?

Die naam, waar komt die eigenlijk vandaan? Die hebben we te danken aan onze gepensioneerde klusjesman Thierry. Jarenlang stekte hij de ene Sanseveria-plant na de andere in Everna. Hij bleek ook nog eens heel goed te zijn in het onderhoud van deze planten, want de familie werd telkens groter. Ondertussen staat Everna dus vol sanseveria’s en konden we het niet laten liggen om ons café deels naar deze groene vriend te vernoemen. Aan planten dus ook geen gebrek in ons vernieuwde café!

Ons café = jouw café

Een tijdje geleden ontstond het idee om de deuren van ons café regelmatig open te gooien voor het brede publiek. We verzamelden een groepje enthousiaste vrijwilligers die donderdag en vrijdag de bar bemanden en ons café omtoverden tot het gezelligste plekje van Evere.

Momenteel zijn we bezig met het herdenken van ons concept. Op welke tijdstippen openen we het café? Kunnen we er iets extra aan koppelen: een hapje? een thema-avond? een film? Wij willen graag een fijne plek aanbieden waar iedereen welkom is, en daarbij kunnen we jouw input altijd gebruiken. Wil jij graag meedenken over de toekomst van ons café? Of ben je eerder iemand die graag zelf achter de bar kruipt? Alles kan!

Contacteer Ella voor meer info: ella.goffin@vgc.be.