Café Sanseverna

Ons vernieuwde café met een vintage toets is niet alleen een plek voor, maar ook van te buurt

Pure vintage gezelligheid

Wie al in Everna geweest is, kent vast en zeker ons café. De jaren ’70-look was aan vervanging toe en dus gingen we er met de grote sloophamer door. De missie: een frisser, lichter, ruimer en vooral gezelligere plek! Een plaats waar jij onderweg graag stop voor een koffie, frisse pint en een babbeltje.

We kozen voor nieuwe- en tweedehandsmeubels met een vintage toets en verfden de ruimte helemaal wit om hem lichter te maken. Wat vooral opvalt? De bombastische toog die volledig verdwenen is. Hoezo, is er dan helemaal geen bar meer? Jawel hoor. Onze bar is verschoven naar een hoekje, samen met een mobiel onderdeel dat we van binnen naar buiten kunnen duwen. Handig!

Bij deze nog een heel groot applaus voor onze klusjesman Didier en conciërge Henri. Deze mannen hebben uren werk gestoken in alle houten OSB-structuren. Een heel keukentje, kapstokken, pilaren, plantenbakken. Zonder deze supermannen zou het er nooit zo fantastisch uitzien.

Sanseverna?

Die naam, waar komt die eigenlijk vandaan? Die hebben we te danken aan onze gepensioneerde kusjesman Thierry. Jarenlang stekte hij de ene Sanseveria-plant na de andere in Everna. Hij bleek ook nog eens heel goed te zijn in het onderhoud van deze planten, want de familie werd telkens groter. Ondertussen staat Everna dus vol sanseveria’s en konden we het niet laten liggen om ons café deels naar deze groene vriend te vernoemen. Aan planten dus ook geen gebrek in ons vernieuwde café!

Ons café = jouw café

Dit café is niet van ons alleen. Ook jij kan van deze plek gebruik maken. Heb je dus een leuk idee of wil je gewoon eens graag achter de bar staan? Samen bekijken we de mogelijkheden.

Contacteer Marie: marie.sooghen@vgc.be