Presentatie

Op een hoekje in het rustige Evere ligt gemeenschapscentrum Everna. In Everna kan je terecht voor vanalles en nog wat. Met veel goesting zorgt onze ploeg elk seizoen voor een aanbod dat niet alleen jonge spruiten, maar ook tieners, volwassenen en senioren kan bekoren. Op het programma staan heel wat cursusreeksen, maar ook losse activiteiten en langer lopende projecten. Heb je zelf al een activiteit, maar geen plaats? Dan kan je in Everna ook terecht voor zaalhuur. Onze deur staat altijd open. Wij luisteren graag naar al jouw vragen en informeren je over de buurt.

Everna is een Nederlandstalig centrum, maar ook wie een andere taal spreekt, is meer dan welkom. In ons open huis staan ontmoeting, ontplooiing en creativiteit centraal. Everna is jouw thuis en het is onze missie om van jouw vrije tijd een mooi moment te maken.  

Everna is een van de 22 Brusselse gemeenschapscentra die samen de n22 Brussel vormen. 

Activiteiten, cursussen en projecten

Zin in een wekelijks uurtje ontspannende yoga? Wil jij vrienden maken voor het leven? Wil je een nieuwe taal leren of een leuke familienamiddag in je agenda zetten? Dan heeft Everna vast iets voor jou. Onze ploeg presenteert elk seizoen een cultureel en artistiek programma, talloze cursussen, workshops en langer lopende projecten en initiatieven. Dit voor diverse leeftijden, van baby tot senior.

Bekijk onze komende activiteiten en cursusreeksen of check onze initiatieven-pagina om te ontdekken welke projecten er momenteel lopen en waar wij op focussen als centrum.

Zelf een activiteit organiseren of een leuk idee? Dat horen we graag. 

Zaalhuur

In Everna beschikken we over vergaderruimtes, een theaterzaal, café en keuken die jij kan huren. (Pssst, het leukste van al: ze hebben plantennamen!). Lees meer over zaalhuur.

Informatie over de buurt

Ben je op zoek naar een bepaalde dienst, heb je hulp nodig bij de inschrijvingen in een school voor je kindje of vraag je je af waar ze de lekkerste taarten verkopen? Stap bij ons binnen met eender welke vraag en wij proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Scholenprogrammatie

Everna maakt deel uit van het samenwerkingsverband Schoolpodium Noord, samen met GC De Kriekelaar, Ten Noey en De Linde. Deze gemeenschapscentra bieden de scholen van Schaarbeek, Haren, Evere en Sint-Joost-ten-Node elk jaar een divers cultureel- en educatief programma tijdens de schooluren. Het aanbod bestaat uit een ruime keuze theater, dans, muziek- en filmvoorstellingen en educatie. Lees meer over onze regionale samenwerking.

Ook in huis

Brede School de Witlofkinderen

Brede School de Witlofkinderen

Ragna verbindt met hart en ziel de scholen met het vrijetijdsaanbod in Evere;
JH/MJ 't Schab

JH/MJ 't Schab

Een verborgen chillplek in de kelder van Everna. De place to be voor elke jongere.