Everna

Everna is het gemeenschapscentrum van Evere en bevindt zich vlak bij het Vredeplein. 

Cursussen

In Everna kan je terecht voor vanalles en nog wat: we hebben een bruisende kinderwerking met activiteiten op woensdag, zaterdag en in de schoolvakanties. Ook voor volwassenen zijn er heel wat cursussen: wat dacht je van een workshop naaien en bierproeven of ben je liever een uurtje actief bezig met Zumba? Alles kan. Ook wie niet zo goed Nederlands spreekt, vindt zijn of haar weg naar het centrum. Anderstaligen zijn heel welkom bij onze activiteiten en je kan hier ook Nederlandse les volgen. 

Activiteiten

Niet alleen voor cursussen, maar ook voor losse activiteiten kan je ons centrum binnenwandelen. Zo geven we jaarlijks een spetterend nieuwjaarsfeest, staan zondagen in het teken van familie of amuseer je je op onze gratis AllesKidsdag. Alle cursussen en activiteiten kan je hier bekijken. 

Verenigingen

Ook verenigingen zijn talrijk aanwezig in het centrum: de Harmonie, scrabbleclub, Femma of OKRA zijn maar enkele voorbeelden. Zij houden regelmatige bijeenkomsten en staan uiteraard open voor nieuwe leden. Ook organiseren zij al dan niet in samenwerking met Everna activiteiten en cursussen die ook toegankelijk zijn voor niet-leden. 

Informatie - zaalgebruik

Verder is Everna ook een informatiepunt: heb je een vraag over bijvoorbeeld Kind & Gezin of ben je de weg naar het gemeentehuis kwijt? Wij helpen je graag verder. 

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor zaalgebruik. Wie weet zit er zelfs een interessante samenwerking in!