Everna

Everna is het gemeenschapscentrum van Evere en bevindt zich vlak bij het Vredeplein. 

Cursussen

In Everna kan je terecht voor vanalles en nog wat: we hebben een bruisende kinderwerking met activiteiten op woensdag, zaterdag en in de schoolvakanties. Ook voor volwassenen zijn er heel wat cursussen: wat dacht je van een workshop naaien en bierproeven of ben je liever een uurtje actief bezig met Zumba? Alles kan. Ook wie niet zo goed Nederlands spreekt, vindt zijn of haar weg naar het centrum. Anderstaligen zijn heel welkom bij onze activiteiten en je kan hier ook Nederlandse les volgen. 

Podium

Regelmatig verwent Everna je met een avondje ontspanning, muziek of cultuur. Een comedyvoorstelling, concert, film, theater en debat: het is er allemaal en bovendien voor een erg voordelige prijs of zelfs gratis. 

Verenigingen

Ook verenigingen zijn talrijk aanwezig in het centrum: de Harmonie, scrabbleclub, Femma of OKRA zijn maar enkele voorbeelden. Zij houden regelmatige bijeenkomsten en staan uiteraard open voor nieuwe leden. Ook organiseren zij al dan niet in samenwerking met Everna activiteiten en cursussen die ook toegankelijk zijn voor niet-leden. 

Informatie - zaalgebruik

Verder is Everna ook een informatiepunt: heb je een vraag over bijvoorbeeld Kind & Gezin of ben je de weg naar het gemeentehuis kwijt? Wij helpen je graag verder. 

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor zaalgebruik. Wie weet zit er zelfs een interessante samenwerking in!