Everladies voor Union Help

Wat is Union-Help?  

Union-Help is ontstaan op initiatief van enkele Belgo-Marokkaanse vrouwen uit Evere en omstreken. Getroffen door de ellendige situatie van vluchtelingen en andere dakloze mensen in het Maximilaanpark enkele jaren geleden, sloegen zij de handen in elkaar om elke week, op vrijdag, een warme maaltijd voor hen te bereiden. Een gelukkig toeval bracht hen in contact met de verantwoordelijken van UP Kerkebeek. Zij stelden de grootkeuken onder de Sint-Suzannakerk aan de Latinislaan gratis ter beschikking voor deze actie. Intussen wordt de solidaire keuken daar al een vijftal jaar wekelijks georganiseerd en groeide ze uit tot de vereniging Union-Help. 

Ondertussen deelt Union-Help elke week zo’n 600 warme maaltijden aan personen in nood. De vzw gelooft dat samenwerken voor medemensen in nood niet alleen hen, maar ook alle medewerkers en uiteindelijk de hele samenleving ten goede komt. Union-Help is een collectief van vrijwilligers van heel verschillende horizonten die zich eenmalig of regelmatig willen inzetten. Dir zijn mensen van alle leeftijden, ook jongeren. Union-Help wordt mede mogelijk gemaakt door een groep Belgo-Marokkaanse vrouwen uit Vilvoorde, UP Kerkebeek, de Schaarbeekse interculturele vereniging inTOUCH, leerlingen en leerkrachten van ISF Schaarbeek en de Turkse vereniging Beltud, lid van Fedactio. 

Je inzetten voor Union-Help? 
 

  1. Bak cake: De Everladies roepen iedereen op om massaal mee cake te bakken. Bak jij graag en wil je er mensen blij mee maken? Maak dan een cake voor Union Help. Contacteer Vanessa (vanessa.vanfraeyenhoven@vgc.be) of Nadia (chasawa@hotmail.com). 
  2. Help maaltijden bereiden en verdelen: Wie de handen uit de mouwen wil steken, is welkom elke vrijdag van het jaar vanaf 10 uur voor hulp bij het bereiden en verpakken van de maaltijden in de keuken onder de Sint-Suzannakerk, Latinislaan 50, Schaarbeek. Om 18 uur start de verdeling. 
  3. Doe een gift: wie financieel wil bijdragen, kan dit doen door een gift op rekening nummer BE97 0018 8599 5349 

► Meer projecten van de Everladies? Bekijk hun pagina