Damesgroep Everna

Everladies

Dit zijn de Everladies

‘De Everladies’, dat is een groep dynamische dames die tot stand kwam binnen Everna, het Nederlandstalige gemeenschapscentrum van Evere. Het gaat om een groep vrouwen die zich graag buitenshuis willen inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Wat begon als een vrijblijvend groepje mama's die af en toe samen ontbeten, mondde al snel uit tot een dynamische bende die zelf het heft in handen nam en een programma’s op maat leerde maken. Dit telkens met de meest kwetsbaren als doelpubliek. Een mooi aanbod dat nog steeds een plekje krijgt binnen het gemeenschapscentrum.

De groep snakte naar meer dan enkele losse evenementen en begon zich in te zetten voor lokale humanitaire projecten. Onder het motto "vrouwen voor vrouwen" lanceerde de damesgroep al een aantal grote projecten. En dat volledig op eigen houtje.

Het eerste grote project was helemaal ten voordele van het Brusselse vluchthuis ‘Centre de Prevention de Violences Conjugales et Familiales’.  De Everladies zamelden geld in via vrije donaties in de wijk en een gigantische cakeverkoop. De ovens van de dames hebben flink overuren gedraaid. Met de opbrengsten vulden ze toiletzakken en schooltassen voor de vrouwen en kinderen uit het vluchthuis.

Na een succesvol eerste project, namen ze contact op met ‘vzw BruZelle’, een Brusselse organisatie die maandverband toegankelijk maakt voor de meest fragiele vrouwen in onze samenleving (daklozen, gevangenen …). De dames plaatsen in Schaarbeek, Evere en Sint-Joost verschillende collectdozen en zamelden zo kilo’s maandverband in. Daarnaast organiseerden ze naaiateliers en naaiden ze zelf stoffen zakjes om deze verbanden in te kunnen verdelen. Ook de verkoop van hun heerlijke muntthee leverde nog wat extra centjes op.

Over het derde en huidige project vertellen we je graag wat meer. Curieus? Lees even verder. 

 

Heb jij ook fijne ideeën? Wil je je laten omringen met een diverse groep fijne dames? Neem dan contact op met Vanessa voor een kennismaking: vanessa.vanfraeyenhoven@vgc.be of 02 247 03 40

 

Volg de Everladies op social media

Volg de Everladies op Instagram en Facebook en blijf zo als eerste op de hoogte van hun avonturen. @leseverladies

 

Op het programma bij de Everladies

De Everladies steunen momenteel de organisatie Wheel of Care. 

 

Wheel of care?

Wheel of Care is een samenwerking tussen vroedvrouwen en verpleegkundigen die thuiszorg aanbieden in en rond Brussel. De ‘wheel’ in de naam staat voor de zeer bijzondere manier waarop de vroedvrouwen zich verplaatsen: met de elektrische fiets! Zo helpen ook zij om Brussel een beetje groener te maken. De vroedvrouwen en verpleegkundigen zorgen ervoor dat ook de meest kwetsbare personen in onze samenleving de nodige zorg krijgen. Ze bieden zowel prenatale als postnatale bezoeken aan.

 

Wat doen de Everladies? 

De Everladies willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de vzw en daarnaast het concept ook bekend maken bij een breder publiek.

  • Verkoop koffie en koekjes: vanaf september gaan de Everladies elke woensdagnamiddag thee, koffie en zoete lekkernijen verkopen. Verse cake, koekjes, pannenkoeken … we beginnen al te watertanden.
  • Evenement voor ouders en kinderen: de dames plannen een dag vol activiteiten voor ouders met jonge kinderen. Babymassage, voedingstips voor je kind, EHBO voor kleintjes, yoga, draagdoek-workshops en een babbelcafé … het belooft een mooi programma te worden. De Everladies zouden dit aanbod graag aanbieden aan de meest kwetsbare ouders in onze samenleving. Hoe dit evenement concreet zal verlopen en welke coronamaatregelen we hiervoor treffen vind je allemaal via www.everna.be

 

Fotogalerij: 
Biologische cake door de Everladies
Everladies naaien stoffen zakjes • project vzw BruZelle
Herbrui