Damesgroep Everna

Everladies

Dit zijn de Everladies

Wat begon met enkele ontbijtjes onder Everse dames in Everna, werden stilaan inspirerende bijeenkomsten met veel nieuwe ideeën voor de toekomst. Dankzij de steun van CERA werden deze ideeën werkelijkheid en kreeg onze damesgroep de kans om een heel eigen programma uit te werken. Op dat programma staan activiteiten rond welzijn centraal. Ontspannende wellnessactiviteiten, kookateliers rond gezonde voeding of zero waste workshops zijn daar slechts enkele voorbeelden van.

 

Naast activiteiten, organiseert de damesgroep ook enkele grotere projecten, telkens onder het motto 'vrouwen voor vrouwen'. In 2019 steunden zede vzw Centre de Prévention des Violences Conjugales et Familiales, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van huishoudelijk geweld in Brussel. In 2020 gaan de dames een nieuwe uitdaging aan en steunen ze vzw BruZelle. Deze vzw zamelt maandverband in voor dakloze vrouwen of andere dames die hier moeilijk toegang to hebben. Wat dit project inhoudt, lees je hier onder.

 

Heb jij ook fijne ideeën? Wil je je laten omringen met een diverse groep fijne dames? Neem dan contact op met Vanessa voor een kennismaking: vanessa.vanfraeyenhoven@vgc.be of 02 247 03 40

 

 

Op het programma bij de Everladies

De Everladies nodigen je van harte uit op Festival de Vrouwenlente. Maart is de maand van de vrouw en dat vieren we met actiedagen op verschillende locaties in Brussel. It's time to speak up, ladies! Bekijk heel het programma op de website en kom zeker langs op de actiedag Stereoty'PAS' in Everna op 13 maart

 

Everladies steunen vzw BruZelle

Misschien zag je het al aan ons onthaal of hoorde je wel iets waaien. Deze keer steunen de Everladies de organisatie BruZelle. Deze vzw deelt gratis maandverbanden uit aan dakloze vrouwen of andere vrouwen in bestaansonzekerheid. Daarmee geven ze de vrouwen een stukje waardigheid terug en helpen ze op hygiënisch vlak.

« Brisons les tabous. Changeons les règles! », dat is de slogan van BruZelle. De organisatie wil niet zomaar maandverband uitdelen, maar wil ook het taboe rond menstruatie doorbreken. Elke vrouw kent het, dus laten we er openlijk over praten. De vraag naar de maandverbanden van BruZelle is enorm en net daarom willen de Everladies een handje helpen.

 

Wat doen de Everladies? 

 

Collectdozen

De dames plaatsen op verschillende plekken in Evere collectdozen voor BruZelle. In die dozen kan je maandverband achterlaten (geen tampons). Die worden nadien uitgedeeld aan dakloze vrouwen. Ook in Everna hebben we een collectdoos staan.

Verzamel jij mee? De doos vind je terug aan ons onthaal.

 

Stoffen zakjes

BruZelle deelt de maandverbanden steeds uit in stoffen zakjes. De Everladies gaan zelf aan de slag en werken ook samen met bestaande naaiateliers om een hoop zakjes te maken. Aan het einde van het project vullen we deze zakjes met alle verzamelde maandverbanden.

Wil jij zelf mee naaien of heb je leuke stoffen liggen? Contacteer Vanessa • vanessa.vanfraeyenhoven@vgc.be of 02 247 03 40

 

Geld inzamelen

De dames voeren verschillende acties om geld in te zamelen voor BruZelle. Op de hoogte blijven van deze acties? Hou dan de facebookpagina van Everna in de gaten. Wil je liever een vrije gift doen? Dat kan altijd op het rekeningnummer van Everna. Wij storten alles door naar BruZelle.

Hier kan je storten: BE66 4212 1294 0143 (vermelding ‘Project Everladies’)

 

Sensibilisering

De Everladies helpen het taboe rond menstruatie mee te doorbreken. Weg met de regels over regels! Doe je mee? Dan nodigen we je graag uit op gesprekken tussen vrouwen van verschillende leeftijden en tal van andere activiteiten.

 

Fotogalerij: 
Biologische cake door de Everladies
Everladies naaien stoffen zakjes • project vzw BruZelle
Herbrui