Regio Noord in de ban van witloof

Publicatiedatum: 
Donderdag, 12 oktober 2017 - 04:42

Regio Noord, dat is De Kriekelaar (Schaarbeek), Ten Noey (Sint Joost Ten Node), De Linde (Haren) en Everna (Evere) kan je de beroemdste witloofstreek van België en daarbuiten noemen! Ontdek zelf waarom in tal van kookateliers, workshops en een heus witlooffestival! 

regio noord witloof

Workshop Witloof forceren
Samen leren we iets meer over de herkomst van het witloof en ontdekken we hoe dat bijzondere witte goud nu precies geteeld wordt; uiteraard, in volle grond! We tafelen samen de witloofwortelen in, waaruit het Schaarbeeks stadswitloof zal ontspruiten. Jullie gaan naar huis met een eigen forceerkit.

Wanneer? Zaterdag 18.11.2017, van 10u30 tot 11u45
Waar? GC De Kriekelaar
Prijs: 5 euro
Meer info


Workshop Witloof, het witte goud
Je gaat zelf aan de slag met de techniek van het forceren en gaat naar huis met een eigen forceerkit om thuis het loof te zien groeien. Uiteraard kunnen enkele witloofhapjes, die we samen bereiden, niet ontbreken.

Wanneer? Dinsdag 12.12.2017 van 10u00 tot 15u00
Waar? GC Everna
Prijs: 10 euro en 2 euro (Paspartoe-kansentarief) - Incl. lunch en drankje
Breng een grote lege petfles of drankkarton mee
Meer info 


Kookatelier witloof
Na samen enkele kropjes witloof te oogsten uit de forceerbakken waarin het Schaarbeeks grondwitloof ontsproot, gaan we aan de slag en bereiden we samen een originele driegangenmaaltijd. Bloempanch, halloumi, granaatappel, Brussels chutney passeren onder andere de revue. Vegetariërs heel welkom!

Wanneer? Zaterdag 16.12.2017, van 18u30 tot 21u45
Waar? GC De Kriekelaar
Prijs: 15 euro
Meer info

Workshop Witloof forceren
Samen leren we iets meer over de herkomst van het witloof en ontdekken we hoe dat bijzondere witte goud’ nu precies geteeld wordt; uiteraard, in volle grond! We tafelen samen de witloofwortelen in, waaruit het Schaarbeeks stadswitloof zal ontspruiten. Jullie gaan naar huis met een eigen forceerkit.

Wanneer? Woensdag 31.01.2018, van 19u45 tot 21u00
Waar? GC De Kriekelaar
Prijs: 5 euro
Meer info

Festival Witloof! Harens Goud
Wil je meer weten over hoe witloof decennialang geteeld werd – ingenieuze en bizarre uitvindingen inbegrepen –, wat er allemaal met witloof kan bereid worden en waarom Haren zo’n bijzonder witloofdorp was (en is)? Kom dan naar de derde editie van Witloof! Harens Goud. Met een pop-up café, een expo, wandelingen, muziek en, uiteraard, heel veel tongstrelend lekkers dat met echt Harens witloof is klaargemaakt.

Wanneer? Vrijdag 02.02.2018 t.e.m. zondag 04.02.2018
Waar? GC De Linde


Salon Chicon
Zin om je buurtbewoners te leren kennen en verrast te worden door een lekker diner? Schaarbeekse koks nodigen jullie uit in hun huiskamer. Salon Cuisson staat dit jaar in het teken van witloof. Met vers geoogst witloof, gekweekt in de kelders van De Kriekelaar, creëren we zes creatieve maaltijden.

Wanneer? Zaterdag 03.03.2018, om 19u00
Waar? Schaarbeek
Meer info